Xotica Kousenband Katjang Pandjang ca. 10g
Katjang Pandang bonen en wordt vooral in de Surinaamse en Oosterse gerechten gebruikt. Het smaakt als een sperzieboon, maar dan krachtiger en sappiger.
Xotica Kousenband Katjang Pandjang
De Kousenband, Katjang Pandjang, bonen kunnen een lengte van wel 60-70 cm krijgen. Is zeer geschikt om te koken en te roerbakken en wordt vooral in de Surinaamse en Oosterse gerechten gebruikt. het smaakt als een sperzieboon, maar dan krachtiger en sappiger.
Zaaien binnenshuis vanaf eind april bij 20-22°C en na circa 4 weken uitplanten in een kas of serre. Bij voorkeur op een zonnige plaats, met een plantafstand van 100x40cm.
De plant moet worden geleid met bamboe- tonkinstokken of touw.
Oogsten van augustus t/m oktober
Inhoud: ca. 10 gram
Katjang Pandang bonen en wordt vooral in de Surinaamse en Oosterse gerechten gebruikt. Het smaakt als een sperzieboon, maar dan krachtiger en sappiger.