• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Korenbloem-Centaurea

De korenbloem, Centaurea cyanus, wordt ook wel wilde korenbloem genoemd, is een 30 - 60 cm hoge, éénjarige plant uit de composietenfamilie. Binnen het geslacht Centaurea is het een van de drie soorten die van nature voorkomen in België en Nederland. 

De korenbloem dankt zijn naam aan de traditionele groeiplaats; op akkers tussen het graan. Doordat de plant slechts weinig ruimte nodig had, kon hij hier tussen het hoge graan overleven. Door de teelt met gezuiverd zaaigoed komt de plant in dit milieu vrijwel niet meer voor. In bermen van binnenwegen zijn de blauwe bloemen nog wel regelmatig aan te treffen. De plant neemt zelfs toe, waarschijnlijk doordat veel bermen minder vaak dan vroeger worden gemaaid.

De korenbloem heeft trompetvormige straalbloemen met driehoekige slippen met een opvallende diepe kleur blauw, die aanleiding heeft gegeven tot de naam korenbloemenblauw. De voet van de buisbloempjes is paars. Een plant kan wel tot 20 bloemen vormen, die veel nectar produceren. De bloeiperiode is van juni tot augustus.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Korenbloem-Centaurea 2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Korenbloem-Centaurea 2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren