• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Afrikaantjes-Tagetes

Tagetes of Afrikaantjes is een geslacht van éénjarige en meerjarige planten. Van nature komt de Tagetes uit warmere streken: Midden-Amerika, vooral Mexico. De naam Afrikaantjes slaat dus niet op het gebied van herkomst. De Tagetes hebben veel zon nodig, in de halfschaduw gedijen ze ook goed en een matig voedselrijke grond. Optimaal is een vochtige en goed doorlatende grond. De geur van de Tagetes of Afrikaantjes houdt wormen en ander ongedierte weg. Hierdoor worden ze ook wel "stinkertje"genoemd.

Er zijn vele soorten Afrikaantjes. Hier een paar soorten:
Tagetes tenuifolia: met slanke stengels, fijn verdeelde balderen, gele bloemen van juli tot september. Kan tot 50cm hoog worden.
Tagetes erecta: met diep ingesneden bladeren, die erg geuren, oranje bloemen die bloeien tot in de herfst. Kan tot 80cm hoog worden.
Tagetes patula: met diep ingesneden bladeren, bruinrode bloemen van juni tot laat in de herfst. Kan tot 30cm hoog worden. 

Tegenwoordig veel als tuinplant gebruikt. De Tagetes worden ook wel ingezet als groenbemester in de akkerbouw. De Tagetes patula geeft de beste aaltjesbestrijding. Ze bestrijden alleen de wortellesieaaltjes (veroorzaken wortelrot in een aantal gewassen, vooral op zand-, dal- en lichte zavelgrond).

Tonen als Foto-tabel Lijst

Afrikaantjes-Tagetes 12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Afrikaantjes-Tagetes 12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren