• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Spinazie

Spinazie, Spinacia oleracea, is een plant uit de amarantenfamilie, die verwant is aan bijvoorbeeld ganzenvoet en melde. Het is een snelgroeiende, eenjarige bladgroente, die al vroeg in het voorjaar beschikbaar is. Het is een oude groente die voor het eerst in Perzië geteeld werd. Het eerste gebruik bleef beperkt tot laxeermiddel. Het laxeereffect is te danken aan het hoge oxaalzuurgehalte.
Het zaad van spinazie is rond of scherp. De scherpzadige rassen zijn zeer snelle groeiers, maar schieten ook snel door en worden voor de vroegste teelt gebruikt. Voor de voorjaarsteelt zijn minder snel doorschietende rassen nodig, omdat anders bijna geen blad maar wel snel een bloeistengel gevormd wordt. Voor de zomerteelt worden zeer traag doorschietende rassen gebruikt. 
Van spinazie ging lang het verhaal dat het een hoog ijzergehalte had. Spinazie bevat inderdaad meer ijzer (3-4 mg) dan veel andere groenten, maar het ijzergehalte van spinazie is lange tijd zeer sterk overschat, en nog steeds hebben veel mensen dit beeld voor ogen bij spinazie. Spinazie is rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Spinazie 12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Spinazie 12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren