• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Potgrond & Veenproducten

Potgrond wordt samengesteld uit tuinturf en turfstrooisel. Hieraan worden meststoffen en soms ook andere stoffen toegevoegd, zoals klei. Voor sterke en gezonde planten heb je potgrond nodig. Deze potgrond moet voldoen aan de specifieke behoeften van de plant. Er zijn tegenwoordig tal van soorten potgrond verkrijgbaar.
Naast een goede bodemstructuur zijn er ook bepaalde voedingsstoffen nodig en kalk om te kunnen groeien en ontwikkelen. IJzer voor de aanmaak van de bladeren en bloemvorming. Stikstof voor de groei van de plant.
Voor iedere plant een eigen potgrond

Anthurium en varengrondeen luchtige en licht zure potgrondook voor o.a. de Dieffenbachia, Sansevieria, Tillandsia
Bloemenpotgrond
, speciaal bedoeld voor het oppotten van kamerplanten, perkplanten, terrasplanten en vaste planten.Vaak is voor ongeveer 6 tot 8 weken voldoende meststoffen toegevoegd.
Buxuspotgrond, heeft juist weer meer kalk, geschikt voor kalkminnende planten. Met extra ijzer en magnesiumkalk voor een hoge pH.
Heidepotgrond, dezelfde samenstelling als bloemenpotgrond maar minder kalk, geschikt voor zuurminnende planten, zoals Rhododendron, azalea en heide.
Orchideeëngrond bestaat uit 100% natuurlijke materialen.Mag niet te nat blijven staan na water geven. Bevat franse boomschors. Op den duur zal de grond vergaan.
Potgrond met Stockosorbmet vochtvasthouder voor o.a. de geranium, fuchsia, groene en bloeiende terras en balkon planten, vullen van bloempotten en het verpotten van kamerplanten.
Vijvergrond, voor het planten van vijver- en moerasplanten. Naast tuinturf en turfstrooisel is hier ook klei aan toegevoegd. Zware delen grond zodat het niet boven komt drijven.
Universele potgrond: een alleskunner, voor het verpotten van kamerplanten, het vullen van terras- en bloembakken, het planten van bomen en struiken en het kweken van perkplanten, vaste planten en groente.
Zaai- en stekgrond: grond met de juiste hoeveelheden mest- en voedingsstoffen. Te veel voeding of zouten, kan schade brengen aan de wortels. Ook is er zand aan toegevoegd om het luchtig te houden en schimmelgroei tegen te gaan. Dit gebeurt als de grond teveel water vasthoudt.