Sla
Sla kweken
Sla, Lactuca, is een geslacht van bladgroenten die tegenwoordig rauw gegeten worden. In de Romeinse tijd werd sla nog gekookt omdat hij nog niet mals genoeg was. Er zijn veel verschillende typen sla: typen die een krop vormen en typen die dat niet doen.
Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren. Wanneer hij niet op tijd wordt geoogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei komen en zaadjes met vruchtpluis produceren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan.
Er zijn hieronder verschillende soorten:
Botersla (kropsla), Bindsla of Romeinse sla, IJsbergsla, of beter gezegd IJssla, Krulsla, Molsla, Pluksla, Snijsla, Veldsla
-
Buzzy Organic Krulsla Lollo Rossa BIO ca. 0,5gOp voorraadSpeciale prijs € 1,15 Normale prijs € 2,79
-
Buzzy Organic Veldsla Vit (Grote Noordhollandse) BIO ca. 2,5gOp voorraadSpeciale prijs € 2,39 Normale prijs € 2,79
-
-
-
-
-
-