• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Kattenstaart-Amaranthus

Kattenstaart of Amarant, Amaranthus is een geslacht van éénjarige, kruidachtige planten uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Het geslacht komt met zo'n zestig soorten wijdverspreid voor van gematigde tot tropische streken. Tot het geslacht behoren verscheidene sier- en voedselgewassen.
Vanaf de 19e eeuw is een aantal amarantsoorten ingeburgerd geraakt in Noordwest-Europa. Verscheidene soorten komen voor als tuinplant. Een zestal soorten komt nu voor als wilde plant, enkele andere soorten worden adventief of verwilderd aangetroffen.

Voor overblijvende tuinen hebben ze weinig waarde, maar voor éénjarige des te meer: De Kattenstaart of Amarant heeft een merkwaardige bloeiwijze met merkwaardige pluimen of aren die een contrastrijk geheel vormen. Amarant kan gekweekt worden als er geen kans meer is op nachtvorst. De planten hebben voedselrijke, zonnige, goed ontwaterde grond nodig.

Het geslacht doet het ook goed als potplant. In dit geval dient de plant goed vochtig gehouden te worden. Het is een geschikte snijbloem.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Kattenstaart-Amaranthus 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Kattenstaart-Amaranthus 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren