• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Geranium-Pelargonium

Pelargonium (afgeleid van pelargos = ooievaarsbek), dat in de omgangstaal Geranium wordt genoemd, is een geslacht uit de familie Geraniaceae. Tot dit geslacht behoren 220 tot 280 soorten, waarvan de meeste soorten oorspronkelijk in Namibië en Zuid-Afrika voorkomen. Er komen ook soorten voor in tropisch Afrika, Voor-Azië, Australië en op sommige eilanden in de Indische Oceaan.

De meeste soorten van de Geranium zijn vaste planten, waarbij de stengels van oudere planten zich verhouten. Er bestaan tevens éénjarige soorten. Het geslacht bevat ook succulenten, die water opslaan in stengels en wortels. De soorten komen in verschillende gebieden voor zoals de waterkant, de droge woestijn in Namibië, rotsachtige berggebieden en duinen bij de kust.

De planten die in Europa in plantenbakken worden gehouden zijn hybriden van soorten uit de Kaapstreek van Zuid-Afrika. Het gaat daarbij vooral om cultivars ontstaan uit Pelargonium peltatum (hangende Pelargonium) en Pelargonium zonale en Pelargonium inquinans (staande Pelargonium).

Tonen als Foto-tabel Lijst

Geranium-Pelargonium 2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Geranium-Pelargonium 2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren