• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland
Erwten en Peulen

Erwten en Peulen

Erwten kweken 
De erwt (Pisum Sativum) is een plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). Hier onder vallen: doperwten, kreukerwten of gekreuktzadige erwten, blauwschokkers, veldbonen, grauwe erwten of kapucijnerwten (kapucijners) of velderwten, ronde groene erwten, landbouwerwten (spliterwten), gele erwten, schokkers, rozijnerwten en suikererwten (sugar snap peas)
Je kunt ze onderscheiden in: 
- Lengte. 
Er zijn erwten met langstro (rijs- of klimerwten) en met kortstro. Erwten met langstro moeten langs gaas of rijshout geteeld worden 
- Bladvorm. 
Er zijn rassen waarbij alle of een gedeelte van de bladeren omgevormd zijn tot ranken. De zogenaamde (semi)- bladloze rassen. Geven een opener gewas, dus minder ziekten die optreden.
- Zaadvorm. 
Bij doperwten komen twee zaadtypen voor: Ronde, gladde zaden in rijpe toestand. Deze zijn lichtgroen van kleur bij het oogsten. En gekreukte zaden, die smakelijker zijn en zoeter van smaak. Deze zijn lichtgroen of donkergroen van kleur.
Sluimererwten of peulen kun je oogsten voor ze volgroeid zijn. De jonge peulen eet je in zijn geheel en hoeven niet gedopt te worden. Eetbaar met de jonge onvolgroeide erwten erin

Erwten zaaien en Erwten kweken. Koop uw groentezaden bij inTuinen.nl

Tonen als Foto-tabel Lijst

Erwten en Peulen 4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Erwten en Peulen 4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren