• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Vlijtig Liesje-Impatiens

Het vlijtig liesje, Impatiens walleriana is een 30–60 cm hoge, overblijvende, kruidachtige, sterk vertakte halfheester met kale, gladde, glanzende, doorschijnende stengels. De bladeren zijn onder aan de stengels afwisselend geplaatst en in het bovenste gedeelte staan ze in kransen. De bladeren zijn elliptisch tot lancetvormig, in de bladsteel versmald, toegespitst en aangedrukt getand.

De bloemen zijn karmijnrood, scharlakenrood, vermiljoenrood, rozerood, roze of wit van kleur. Ze zijn plat van vorm en steken uit boven de vliezige steunbladeren. Ze worden tot 4 cm breed, zijn bijna radiair symmetrisch en dragen een fijne, lange spoor.

Het vlijtig liesje komt van nature voor in de bergen in tropisch Afrika en op Zanzibar. De soort wordt veel als kamerplant toegepast, hoewel hij de laatste jaren in de handel wordt overschaduwd door de verwante Nieuw-Guinea-impatiens, die ook wel onder de naam “vlijtig liesje” wordt verkocht. De plant is gemakkelijk vegetatief te vermeerderen door middel van stekken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Vlijtig Liesje-Impatiens 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Vlijtig Liesje-Impatiens 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren