• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland
Tuinbonen

Tuinbonen

Tuinbonen kweken
De tuinboon of labboon, Vicia faba behoort tot de vlinderbloemenfamilie. De tuinboonrassen voor menselijke consumptie kunnen in twee groepen worden ingedeeld:
1. Rassen die na koken bruin worden en de typische enigszins bittere tuinboonsmaak bezitten.
Deze rassen zijn bontbloeiend  De navel van het zaad is of geel of wit. Bij de rassen met een witte navel zijn twee typen: het Witkiem-type en het Express-type. 
Het Witkiem-type is vroeg en geeft peulen met grote zaden. De planten worden 110-130 cm hoog en de peulen 16-20 cm lang met vier of vijf zaden per peul. De zaden zijn grijswit met witte navel.
Het Express-type is wat later en geeft een fijnere peul. De planten worden 80-100 cm hoog en de peulen 14-16 cm lang met vier of vijf kleine zaden per peul. De zaden zijn grijswit met witte navel.
2. Rassen die na koken blank of groen blijven en missen de typische en enigszins bittere tuinboonsmaak. Deze rassen zijn witbloeiend en worden voor de verwerkende industrie geteeld. Ze hebben een harde schil, waardoor ze voor de diepvries ongeschikt zijn.

Rassen met een zwarte navel, soms ook wel boerentenen genoemd, omdat de vorm van een tuinboon op een teen lijkt en de zwarte navel op een vuile nagel lijkt, zijn in Nederland nauwelijks nog in de handel. 

Tuinbonen zaaien en tuinbonen kweken, koop uw groentezaden bij inTuinen.nl

Tonen als Foto-tabel Lijst

Tuinbonen 5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Tuinbonen 5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren