Xotica Koriander ca. 10g
voor stoofschotels, salades, kipgerechten en sauzen.
Xotica Koriander
Koriander wordt vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken gretig gebruikt, met name voor stoofschotels, salades, kipgerechten en sauzen. Het is één van de oudste kruiden die we kennen en werd drieduizend jaar geleden al gekweekt.
Blaadjes en zaadjes hebben een groot verschil in smaak en worden daarom in diverse soorten gerechten toegepast. De zaden worden zowel heel als in poedervorm (ketoembar) gebruikt. Dit is tot op zekere hoogte met karwijzaad uitwisselbaar.
Het blad lijkt voor veel mensen op de smaak van peterselie met citroen invloeden, anderen echter ervaren het als een lichte zeepsmaak.
Koriander wordt in Nederland en België meestal gebruikt in gerechten van buitenlandse oorsprong.
Zaaien onder glas vanaf half maart - oktober.
Inhoud: ca. 10 gram
voor stoofschotels, salades, kipgerechten en sauzen.