• Bestelling afhalen op afspraak
  • Volledig assortiment
  • A-merken
  • Advies nodig? Bel ons
Bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij kweken
Bleekselderij, Apium graveolens var. dulce, is een selderij waarvan de bladstelen worden gegeten. Bleekselderij moet altijd iets worden gekookt. Het kan dan zo worden gegeten, maar meestal wordt bleekselderij in een salade, in saus, zoals in Bolognesesaus, of in de soep verwerkt. Wanneer de verse stelen worden doorgesneden, zijn net onder de epidermis de vaatbundels te zien. Onder de epidermis liggen draden voor de stevigheid van de steel. Het blad van bleekselderij is ongekookt niet eetbaar.

Van bleekselderij is er een type met groene bladstelen, is wat minder vezelig en pittiger van smaak en een type met geelgroene bladstelen, het zogenaamde witte of zelfblekende type. In Nederland wordt voornamelijk het zelfblekende type gegeten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Bleekselderij 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Bleekselderij 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren