Pootaardappelen

Pootaardappelen

Pootaardappelen kweek je door de aardappelen met uitlopers in de grond te planten. U kunt ze ook voorkiemen. Daar kunt u begin maart mee beginnen, in april kun je ze gaan uitpoten in de vollegrond. Pootaardappelen zijn in groepen ingedeeld: Vroege, middenvroege en laat oogstbare aardappelen. De vroege rassen hebben het minst last van ziekten, aangezien deze later in het jaar optreden. In de regel zijn de late aardappelen het beste om te bewaren voor de winteropslag, maar moeilijker te telen. Haal de aardappelen voorzichtig met een greep of spitvork uit de grond om beschadigen te voorkomen. De oogsttijd is vanaf eind juni voor de vroege, tot oktober voor de late. Tevens is er een groep die onder SKAL toezicht zijn gekweekt, dit zijn de Biologisch geteelde pootaardappelen. Er zijn ook vastkokende of kruimige/bloemige soorten. Vastkokers hebben een fijne structuur en behouden hun vorm perfect na het koken. Het zijn de aardappelen bij uitstek om gekookt of gebakken op te dienen. Kruimige/bloemige aardappelen vallen bij het koken uiteen en zijn nagenoeg voor alle toepassingen geschikt. Veel aardappelen zijn gevoelig voor ziekten zoals de aardappelziekte, aardappelmoeheid, schurft en aantasting door de Coloradokever. Hieronder vindt u al onze pootaardappelen voor aardappelplanten in uw tuin!
Tonen als Foto-tabel Lijst

Pootaardappelen 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Pootaardappelen 1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren