• Winkel geopend 
  • Pottenbakkerstraat 9 , Sneek
  • Maandag tot vrijdag 09:00-17:00
  • Advies nodig? Bel ons 0515-412 067
  • Snelle levering door heel Nederland

Organic Sprouting Rucolakers (BIO) ca. 30g

Met een heerlijke smaak, nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Of als garnering bij vlees en pastaschotels. 

Op voorraad
Speciale prijs € 1,15 Normale prijs € 2,79

Organic Sprouting Rucolakers / Knip & Eet Rucolakers, Eruca sativa, een kiem- of spruitgroente. 

Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. De jonge blaadjes hebben een heerlijke smaak. Nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Ook als garnering bij vlees en pastaschotels. Rucolakers is ijzerrijk en bevat vitaminen A en C.

Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22°C ). Ververs iedere dag het water. U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.

LET OP! Basilicum, rucola en tuinkers maken een gel aan na aanraking met water. Minder geschikt voor sprouting in de spruitgroente pot, waarbij afgegoten moet worden. Wij adviseren deze soorten te sprouten d.m.v. het mengen met alfalfa en of radijskers en of broccolikers.

Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.

Inhoud: ca. 30 gram
THT: 01-07-2022

Rucolakers zaaien en kweken, koop je kiemgroenten bij inTuinen.nl

Met een heerlijke smaak, nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Of als garnering bij vlees en pastaschotels. 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan