Sla

Sla kweken

Sla, Lactuca, is een geslacht van bladgroenten die tegenwoordig rauw gegeten worden. In de Romeinse tijd werd sla nog gekookt omdat hij nog niet mals genoeg was. Er zijn veel verschillende typen sla: typen die een krop vormen en typen die dat niet doen. 
Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren. Wanneer hij niet op tijd wordt geoogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei komen en zaadjes met vruchtpluis produceren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan.

Er zijn hieronder verschillende soorten: 
Botersla (kropsla), Bindsla of Romeinse sla, IJsbergsla, of beter gezegd IJssla, Krulsla, Molsla, Pluksla, Snijsla, Veldsla

Tonen als Foto-tabel Lijst

Sla 1-12 of 45

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Sla 1-12 of 45

per pagina
Van hoog naar laag sorteren