Bleekselderij

Bleekselderij kweken
Bleekselderij, Apium graveolens var. dulce, is een selderij waarvan de bladstelen worden gegeten. Bleekselderij moet altijd iets worden gekookt. Het kan dan zo worden gegeten, maar meestal wordt bleekselderij in een salade, in saus, zoals in Bolognesesaus, of in de soep verwerkt. Wanneer de verse stelen worden doorgesneden, zijn net onder de epidermis de vaatbundels te zien. Onder de epidermis liggen draden voor de stevigheid van de steel. Het blad van bleekselderij is ongekookt niet eetbaar.

Van bleekselderij is er een type met groene bladstelen, is wat minder vezelig en pittiger van smaak en een type met geelgroene bladstelen, het zogenaamde witte of zelfblekende type. In Nederland wordt voornamelijk het zelfblekende type gegeten.

.

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  1. Bleekselderie Goudgele Zelfblekende

    Bleekselderie Goudgele Zelfblekende

    € 1,29

  2. Groene Selder Pascal - Groene Volpijp

    Groene Selder Pascal - Groene Volpijp

    € 1,29

2 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Contactinformatie

inTuinen.nl
onderdeel van de Sneeker Zaadhandel BV

Bedrijfsgegevens
KvK nummer: 50775677
BTW nummer: NL8229.18.973.B01 

Tel:  0515 - 412 067
Fax: 0515 - 413 254
Email: info@inTuinen.nl / info@sz-zaden.nl
Website: www.inTuinen.nl / www.sz-zaden.nl

Bankgegevens:
NL02 RABO 0102 7048 80
NL45 INGB 0003 2683 04
t.n.v. De Sneeker Zaadhandel B.V.

Bezoekadres:
Pottenbakkersstraat 9
8601 WS Sneek Nederland 

Correspondentieadres:
Postbus 78
8600 AB Sneek Nederland

© 2015 Intuinen.nl. Alle rechten voorbehouden.